Varmt välkomna till Camina

 

Här kan du botanisera bland Caminas sortiment av svensktillverkade braskaminer, kakelugnar, gjutjärnskaminer, kassetter, murspisar och vedspisar. Här hittar du även alla nödvändiga tillbehör som skorstenar mm.


BRASKAMINER

FÖR GLÖDHETA STUNDER
Braskaminen är en utmärkt värmekälla och en inrednings- detalj som skapar stark trivsel- känsla. Mångsidighet är en självklarhet när vi utvecklar vår storsäljande Art-serie. Våra braskaminer finns i flera olika varianter med och utan täljsten, med delad eller panorama lucka.


KAKELUGNAR OCH RÖRSPISAR

EN LEVANDE SVENSK TRADITION
Skene är sedan 1700-talet känd för sin fina lera,vilken man utvann ur botten av ån Viskan. Trakten kring Skene blev centrum för lergods-, tegel- & kakeltillverkning. Vi har flera olika kakelugnar som kan placeras i hörn, mot en slät vägg eller fristående. 


MURSPISAR

EN UTSÖKT LYX
Med lite fantasi kan Du få Din murspis att passa in perfekt med den övriga inredningen i rummet. En murspis är så mycket mer än bara en eldstad! Vår populära murspis Getterön kan även levereras i olika färger. Se vilken som passar dig bäst!SKORSTENSFRI SPRITKAMIN

SKORSTENSFRI ETANOLKAMIN
Camina Art City är redo att användas vid leveransen. Ingen bygganmälan behövs, det är bara att packa upp kaminen, placera den på lämpligt ställe enligt instruktionen, fylla på vätska och tända upp den första brasan. Enklare kan det knappast bli.


GJUTJÄRNSKAMINER

SNABB STRÅLNINGSVÄRME
Camina har ett stort urval av gjutjärns- kaminer. En gjutjärnskamin är en eldstad som till största delen ger direktvärme iform av strålningsvärme. 


KASSETTER & INSATSER

EFFEKTIV VÄRME MED EN CAMINA-SPISINSATS
Brännkammare som sätts in i öppna spisar benämns kassetter medan brännkammare som sätts in i mur-omramningar kallas insatser.